Ditvildmarksbad.dk
Vi hjælper dig gerne med at vælge det rigtige
vildmarksbad til dig og din familie

Begyndertips

Hvis du handler hos os, er det nemt at komme godt igang.

 

Der er 3 måder du kan bruge vandet i dit bad:

1) Hvis du vil bruge klor i dit vildmarksbad, skal du købe ovnen i en stålkvalitet, der kan tåle klor. Kvaliteten benævnes "stål 316". Så kan du købe klortabletter i byggemarkedet og vandet kan stå kontinuerligt.

Alternativt, kan du købe en tablet der hedder KLOR-FRI, den er uden klor og så behøver du ikke købe 316 stål ovn. Klorfri virker således at vandet kan stå mindst en uge af gangen.

2) Hvis du istedet for klor, vil købe et lille rensningsanlæg, er det også muligt. Rensningsanlægget kan ligeledes købes i dit lokale byggemarkede, og du skal selv tilslutte det.

3) Hvis du ikke ønsker at bruge klor eller filter, kan du blot tømme badet efter brug. Der kan være 1200 liter vand i, og vandet kan stå ca 3 dage.

4) Hvis du vil male dit bad, kan du med vores model, løsne "tøndebånd" med en enkelt skrue. De holder ikke noget og er kun til pynt. Så er det nemt at male.

5) Det ydre træværk er hævet 3-5 cm over niveau, så der kan komme godt med luft indunder. Selve badet er bygget op på 4 "strøer" som det står på.

6) Max 49 grader: man skal kun opvarme badet og vandet til max 49 grader, da for høj opvarmning kan give bobler i glasfiberen.

7) Vildmarksbaddets vand må kun aftappes, når ovnen er helt afkølet. Ellers vil den resterende varme beskadige badet og ovnen.

8) Frostsikring: Hvis det fryser, skal dit bad tømmes for vand, ellers frostsprænger ovnen og evt. jacuzzi system. Det gælder for alle udendørs vandbeholdere. En evt. frostspringning forårsaget af at karret/ovnen ikke er tømt, dækkes ikke af reklamationsretten.

9) Paddel: Der medfølger paddel, men kun hvis du køber uden jacuzzi, ellers ikke. Hvis du køber med jacuzzi mixes vandet, blot ved at trykke på jacuzzi knappen.

10) Levering: sker på en palle, hvor badet står oprejst. Vi leverer kun til kantsten. 

Du modtager en SMS besked 3-5 dage før levering, og der behøver ikke være nogen tilstede ved levering. Levering kan svinge over 3 dage, og vi kan ikke sige nøjagtig hvilken dag vi leverer. 

Vi leverer ikke til øer der ikke er brofaste. Her leverer vi til havn nær øen.

 

 • Gode råd:

 • Tænd først op i ovnen når vildmarksbadet er fyldt med vand. Hvis du fyrer for hårdt i ovnen, kan den tage skade, og dette er ikke dækket af garantien. Generelt er det dog ikke noget problem, og kan kun ske ved ekstrem hård fyring.
 • Det er en god ide at afløbsvandet frit kan løbe væk fra vildmarksbadet
 • Hold låg på dit vildmarksbad når det ikke er i brug. Så undgår du nedfaldne blade, insekter mm
 • Undlad at rulle dit vildmarksbad, da det kan skade ovnen.
 • Da træ udvidder og trækker sig sammen i forhold til fugtindholdet i luften, og da evt. tøndebånd kun har kosmatisk betydning, er disse IKKE beregnede til at holde beklædningsbrædderne spændt sammen. Det er vigtig at du sørger for at båndene ikke er så stramme at svejsninger sprænges med træets naturlige udvidelse. Ved at løsne møtrikkerne på båndets bespænding tilpasser du spændingen på båndet, således at det lige netop holdes på plads, men ikke er meget stramt.
 • Fejlfinding:

  1) "Vores ovn drypper under bunden, første gang vi tænder op". 

  Dette er kondensvand og helt normalt. Det kan ikke undgås når kold vand møder varm ild.

   

  2) "Vores LED-lys eller luftjacuzzi virker ikke" 

  Det er den lille gennemsigtig gummislange der sidder bag på knappen, der er "hoppet af" da karret blev sat på plads. Den er nem at sætte på med fingrene igen. 

  3) "Der drypper vand ud under karret"

  Det er spændebåndet på slangen, der forbinder kar og ovn, der skal spændes. 

  4) "Der er en lille firkant på ca 50 mm i bundet af badet"

  Det er det sted hvor vi suger luft ud af glasfiberformen under opbygning, og er ved nogle produktionsmetoder (vacuumformning) nødvendig for at producere et holdbart glasfibervildmarkbad. Dette er en del af produktionsprocessen og betragtes ikke som en reklamation.

  5) "Vores vandjacuzzi er utæt"

  Det er oftes det hvide plast spændebånd som forbinder slangen med pumpen, der skal strammes yderligere med hånden. Hvis det ikke hjælper, så tag fat i os og vi kommer og kigger på det.

  6) ”Der er rust på metallåg eller spændebånd”

  Ved vores udendørs produkter vil der forekomme ”flyve-rust” på alle vores produkter. Det kan ikke undgås når produktet står udendørs, og metal påvirkes af luftens iltindhold. Det kan oftest pudses af med en klud og håndteres ikke som en reklamation.

 •  

  Herudover står vi altid til rådighed for råd og vejledning på mail eller telefon.